2011-03-27 | 18:50:08

27

Tänkte bara säga att jag lever! Snart är mars slut och även fast vågskålen väger tyngre på den deppiga sidan och det mesta går emot mig ser jag faktiskt ett litet ljus i tunneln. (Uppar min tumblr då och då, går mycket fortare och är roligare haha, så ni vet). Hörs igen den nionde april! Kämpa kämpa kämpa kämpaaaa

skjut mig riktigt långsamt
2011-03-27 | 14:30:34

Familjen - Man ser det från månen


Så här står vi nu i all vår prakt
tar för givet, aldrig nöjda
allt vi sagt, allt vi nånsin haft
är monument över våra storslagna liv
som alla bara måste läsa om
vem du låg med för en kvart sen
på fest med alla som du skiter i
kan se rubriken ”alla var där”


och när väl smutsen blitt en del av oss
som ett pansar, klippt och skuren
inser du att du är ensam kvar
övergiven, över liken du fällt
och högst där uppe på din höga häst
satelliter ger dig bilderna
en fest med alla som du skiter i
eftervärlden minns ingenting



man ser det från månen
helvetet på jorden

2011-03-16 | 19:33:04

paus

Det är okej att ha en dipp ibland.
Men, känner att jag måste ta en paus från bloggen nu. På riktigt.
Det är så mycket som ska hinnas med nu 3 veckor fram. Projektarbetet ska vara klart, projektrapporten likaså, 3 ytterligare uppsatser och arbeten, söka sommarjobb, arbeta, träna, plugga körkortsteori och köra, göra högskoleprov och söka högskoleutbildningar. Och däremellan försöka vara social och umgås med vänner, och det viktigaste av allt, leva. Vet inte hur jag ska ta mig igenom dessa veckor, men på något sätt ska det gå. Offrar mina helger och nätter. Ska klara det hursomhelst. Tänker att snart är det över, och vad tusan spelar detta för roll om några månader?
Ta hand om er!
2011-03-15 | 20:07:22

dåliga tider


weheartit


*ittdag. Världen är emot mig och allt suger bajs.
Nu ska jag övningsköra till sös och hämta systern min. Vi hörs om några dagar när jag tagit mig ur svackan. Blööööööö.

2011-03-14 | 19:06:33

måndagshumör

- pluggar spanska i hopp om att det ska gå bra på morgondagens prov. Jag gissar på att så icke blir fallet. Dampar på mina föräldrar, muttrar "jag kanske vill göra något av mitt liv" "jag kanske vill bli något viktigt!" osv, fick typ tre uppsatser till som ska vara klara inom tre veckor, hejdå livet, allmänt deppmode, får inte äta heller för har pakt med syrran om att bli nyttig och sluta äckla ner kroppen. Har ca 20kr kvar att leva för.

+ Helgen blir väl...kul? Ser fram emot en del saker. Har öppnat min andra Pepsi Max inom loppet av en timme. Nu glider jag igenom de kommande timmarna...eller...?

2011-03-13 | 13:05:17

söndag

Idag mår man som man förtjänar. Rätt så förjävligt haha. Hade en kul kväll igår men Gaudi sög den här gången. Så besviken, kommer nog inte gå dit igen. Hoppas bara att Sophie hade det kul för det var ju det som var meningen haha.

Idag ska jag skriva en svenska c uppsats om Berlin och senare träffa min grupp och fixa inför morgondagens redovisning. Känner mig ju suppertaggad nu...
2011-03-12 | 13:35:23

SOL

En riktigt vårdag är det idag minnsann! Traskade ner till gymmet iklädd converse och vårjacka utan att frysa det minsta, och självklart med ett leende på läpparna. Nu sitter jag och äter soppa och funderar på vad jag ska hitta på. Ikväll firar vi Sophies 19-årsdag wohoo. Ska tagga till senare haha, men nu ska jag hitta på nåt att göra tills dess...
2011-03-12 | 00:04:49

glee

Ligger nedbäddad i sängen och har glee-marathon. Har precis sett avsnittet när dom kör Britney haha. Är på bättre humör nu! Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, gå ner till gymmet och försöka plugga lite.
Höres!
2011-03-11 | 17:49:29

FREDAG

Uttråkad. Beskriver allt just nu. Återkommer...
2011-03-11 | 16:30:30

we could have had it all

2011-03-11 | 08:05:00

morgon



Jag är den sista människan jag känner som skulle ta en egobild på sig själv, men hjälp, jag gjorde det. Fick ett ryck i veckan och slog mig ned på golvet och började fota. Det var säkert en fyra år sedan jag tog en bild på mig själv haha (om man inte räknar med alla där jag flummar och ser ut som ett mongo). Men here we go, här är jag.

Och god morgon säger jag! Hoppas på en bra dag!
2011-03-10 | 23:21:56

I just cannot say it straight to your face

Usch, känner mig förvirrad. Går från depp till glad, depp igen. Eller egentligen inte deppig, bara less på allt, trött på allt, vill ha förändring. Det känns som att jag sitter fast i rastlöshet och samma gamla skit...

Tittar på south park och inser att jag borde sova nu. Är inte trött men får väl tvinga mig själv.
2011-03-10 | 23:09:37

alla tårar som fälls i ensamhet / michaela forni

Alla tårar som fälls i ensamhet

Ni vet i filmer är det alltid scener där någon bryter ihop och börjar gråta i sin ensamhet. En mamma som är helt slut och börjar gråta i köket efter att barnen gått och lagt sig. En flickvän som bryter ihop i badrummet när hon än en gång inser att det kommer inte hålla. En pojke som börjar gråta under sängen i sitt rum för att han blir mobbad i skolan. De scenerna som vi som publik får se på film.

Tänk på hur ofta det händer i verkliga livet. Hur ofta människor gråter i sin ensamhet. Utan publik eller någon som känner medlidande för dem. Bara helt ensamma med sina tårar.

Jag gråter som ni vid det här laget vet väldigt ofta. Oftast i ensamhet. Det kan gå flera dagar då jag umgås med andra och jag bara längtar tills jag får vara själv. Så när några dagar gått kommer jag hem till en tom lägenhet och Dasha är på äventyr och jag är ensam för första gången på flera dygn. Och så sjunker man ihop vid sängkanten och kramar om den där mascaraförstörda nallebjörnen man haft i femton år och bara gråter. Som att man glömmer bort allt gott livet har att erbjuda och det bara värker i hjärtat och dom här tårarna bara måste komma ut och det är så jävla skönt när de väl får göra det. För trots all lycka så har man sina egna (jävla) problem och de är ingen annans förutom mina och alltså inget jag kan dela med mig av även om jag delar med mig av mycket.

Men så hände något fruktansvärt när jag gjorde det nyss. Det slog mig hur många fler det är som också gråter i sin ensamhet. Utan att någon någonsin kommer att få veta om de där tårarna. Alla människor gråter väl i sin ensamhet? Hur sorgligt det är. Hur alla har sina jobbiga stunder i livet och när de tårarna kommer är man helt ensam. Att alla människor har problem de inte delar med någon utan gråter över i ensamhet. Oavsett hur små eller stora saker det är. Och när jag tänker på alla människor som gråter i sin ensamhet på en inlåst toalett eller i köket på natten då dör jag fan av sorg. När jag ser alla de här scenerna man aldrig får se framför mig. Alla med sina egna problem.

Han som älskar sin flickvän mer än livet själv som blundar för det faktum att hon ligger med någon annan men gråter på toaletten på morgonen innan hon har vaknat. Ensamstående mamman som inte har fått sova på flera år som tar en kopp te och gråter tyst i tekoppen på kvällen för att hon är så satans trött. Den livfulla pojken som gråter in i sin nalle på natten för att han inte vill gå till skolan och bli retad nästa dag igen.

Hur vi alla är ensamma med våra tårar.

Tänker på alla i min omgivning. Hur jag kan sitta på en middag med tio bästa kompisar och skratta och känna lycka i varenda centimeter av luften men veta att alla går hem och gråter över sånt man inte ens kan dela med sig av till sina bästa vänner. Blir förskräckt vid tanken på att min lillebror kanske någon gång har suttit tyst i bilen med tårar som rinner som han aldrig delat med sig av till någon. Undrar hur många gånger min mamma fällt några tårar i tvättstugan och i sådana fall för vad.

Förstår ni vad jag menar?

Tänk på den scenen i Love Actually. På julafton när mamman tror att hon ska få det där halsbandet av sin man, men istället får en cd-skiva och inser att halsbandet är till en annan kvinna.

Jag kan inte stå ut med att så många människor gråter i ensamhet.

 

Av Michaela Forni


Jag älskar att läsa andras texter. Det får mig att vilja fatta en penna och bara skriva vad än som kommer till mina tankar. Jag önskar bara att jag hade lättare att sätta ord på känslor, lättare att kunna skriva det jag vill...
det som låter bra i min hjärna innan det kommer ut på ett papper.
2011-03-10 | 21:28:03

I follow you deep sea baby


littleplastichorses

Har jobbat klart med projektet och skickat mina bilder för förstoringar och utskrift! Yey! Ska lämna datan ett tag nu..
2011-03-10 | 17:00:20

idag

Hejsan hoppsan! Hade en tuff morgon med start 08.15 med engelskatal följt av spanskaprov. Det förstnämnda gick helt okej, det andra inte riktigt lika bra kanske... Sedan en geografilektion som spenderades på facebook. Jag vet, jag jobbar så hårt i skolan. Sedan lappade jag och slet för lite pengar, nu sitter jag här och skriver på mitt projekt. Snart kommer Emelie och Jenna förbi så ska vi åka och sola (förlåt, cancer, cancer jag vet, förlåt, det är inte bra!). Behövs nu när det börjat snöa igen. FY BÖVELEN.
2011-03-09 | 22:03:26

22.03


via studdedhearts

Pratar med Saida i telefon och får höra att jag är hett eftertraktad bland hennes vänner hahaha, trevligt att höra haha! Behöver boosta mitt confidence höhöh
Har pluggat spanska och engelska i några timmar, det slutade med att jag sjöng och dansade framför spegeln haha lyckat!
Nu måste jag fortsätta spanskapluuggandet
2011-03-08 | 23:59:29

god natt

Okej dags att sova. NU.
2011-03-08 | 23:27:34

jag har kommit på

 

att jag vill – ha sommar nu
att jag har - ständig ångest
att min senaste kyss – var med någon jag inte känner
att jag lyssnar mycket på - skitmusik
att jag funderar på – livet efter studenten
att jag pratar – bara när jag känner för det
att jag inte gillar – potatis
att min första riktiga kyss – var med en klasskompis som jag ogillade starkt
att jag alla dar i veckan gillar – när jag äntligen får sova
att jag alltid kommer att – leva med beslutsångest
att jag är förälskad i – mig själv (haha)
att sist jag grät var – igår när jag bröt ihop av att jag hade för mycket att göra
att min mobiltelefon är – en jävla fet skithög
att när jag vaknar på morgonen – trycker jag direkt på snooze
att innan jag går och lägger mig – dricker jag alltid ett glas vatten
att idag har jag – pluggat för lite
att jag just nu tänker på – att jag inte vill vara ensam längre
att i kväll ska jag – sova
att i morgon kommer jag – faila på religionsprovet
att jag hoppas – att helgen blir lyckad
att jag verkligen vill – veta vad jag ska göra med mitt liv

 

snodd från en annan blogg! Hade tråkigt (vill inte sova)

2011-03-08 | 22:45:43

ear cuff



Beställde denna ear cuff från Fancy Friday UF! Tog ca 6 dagar inkl helg att få hem den och själva smycket kostade 115:-. Dessutom är den supersnygg. Jag är nöjd!
2011-03-08 | 22:37:00

I believe in so much more than just be nice and saying alright

2011-03-08 | 21:31:03

hit the lights



via ilovewildfox

Har varit dålig på att plugga idag (också), men känner mig helt OK förberedd inför förhöret om hinduismen imorgon. Gick till gymmet i eftermiddags för första gången på 3 och en halv vecka, känns jättebra! Kommer vakna med världens träningsvärk men jag är bara glad att få träna igen.
Har världens huvudvärk så ska sätta mig i soffan och vila ett tag. Höres!
2011-03-08 | 20:36:54

GRATTIS SOPHIE

Idag är det 8 mars och inte bara den Internationella kvinnodage, fettisdagen OCH pannkaksdagen idag, utan även SOPHIES 19-ÅRSDAG! Självklart ska hon få ett eget inlägg på sin stora dag.


Jag och Sophie träffades för första gången en dag i augusti år 1998 (herregud!) på en Björknässkolans skolgård, 6 och 7 år, redo att bli klass 1A. Vi sade nog ingenting till varandra den dagen och höll oss mest till dem vi redan kände eller lärde känna under det första året i vår skoltid. Ändå bjöd vi varandra till våra kalas (för det var ju så man gjorde). Jag minns inte om det var i årskurs fyra eller fem vi började umgås eller ens varför vi gjorde det. Våran klass var en sådan som inte splittrades mellan 3an och 4an, utan vi såg alla varandra växa upp från små sjuåringar till tolvåringar. Hursomhelst, det första jag minns från att vi började umgås var att Sophie följde med mig hem en dag efter skolan, och vi lekte i stora snöhögar, där vi höll på att bygga ut mitt dåvarande hus. Jag minns att hon ropade "Var är duuu?" från ena sidan högen haha. Och på den vägen är det, vi fortsatte umgås, blev oskiljaktiga och hängde ihop över högstadiet med. Nu har vi gått i olika skolor i tre år men jag tycker att vi hängt ihop riktigt bra och trots att vi stött på en del svårigheter har de alltid löst sig. Finns egentligen inget bra sätt att beskriva denna människa som betyder så otroligt mycket för mig. Jag skulle inte klara mig utan henne, och jag har försökt, jag lovar haha. Skulle ha skrivit ett bättre inlägg om tiden räckte till. Men. Sophie, du är en så fin människa och jag är glad att jag har dig. Jag hoppas på många fler år och kanske, kanske går vi omkring på de där powerwalksen när vi är 67, pensionärer och iklädda neonrosa kläder och pannband, hurtiga som tusan, men det tror jag inte. Tror snarare att vi ligger och latar oss på en pensionärsstrand på Gran Canaria och klagar på våra män vi lämnat i Sverige...
Ville bara säga grattis till denna onödiga ålder, men ändå ett steg närmare 20 och vuxenlivet. Snart får du inte säga bajs längre. Du får bara viska det till mig. På lördag KÖÖR vi!

<3
2011-03-07 | 17:26:21

måndag

Jag kunde inte somna igår. Efter en timmes vridandes och vändandes gick jag ner till köket, ställde mig och stirrade ut i mörkret och hämtade mp3n. Lyssnade på musik ett tag men det blev inte bättre. Vred och vänte lite till, testade att ligga på mage, upp och ner, som en boll, som en korv...allt. Måste väl ha somnat runt halv tre...

Har så mycket att plugga så vet knappt vad jag ska börja med, men det får bli spanska.. nu köööör vi
2011-03-06 | 22:44:44

I abducted you, so I tell you what to do

weheartit

Idag har jag bara tänkt på det en gång, men idag kändes det bra. Det gillar jag.

Imorgon är det skola men inte fan har jag en tanke på att lägga mig ännu. Walking dead på tv och en uppsats att skriva ut. Men jag är glad!

 

2011-03-06 | 17:15:49

a different dimension



Litet smakprov, fotat av mig.

2011-03-06 | 14:56:03

I deserve to be this good, don´t you bring me down


Jag hittade en funktion på kameran jag aldrig använt förut, tyckte det var ballt och fotade lite. En trappa, lite mat och en korv som ni ser.

Nu har jag suttit och redigerad bilder till mitt projekt i två timmar, är tack och lov klar men har världens kramp i armen nu. Fy bövelen var tråkigt det blev efter ett tag. Nu måste jag pausa innan jag fortsätter skriva på texterna. Tjenis...
2011-03-06 | 00:30:16

materiella ting botar ångest. för en stund.



Hängde i Kungens kurva idag och kom hem med ett par brallor och en poncho. Jag gillar. Tidigare i veckan fick jag hem den svarta virkade lilla tröjan, halsbandet och en stor, mysig, brun sjal. Det är så man botar ångest. Genom att shoppa upp sina pengar. Allt kommer från H&M, förresten.

Nä, nu ska jag sova. Ska upp tidigt och skriva klart engelskan, bli klar med projektarbetet och skicka in mina bilder för att få förstoringar. Kommer väl ta hela dagen. Ännu mer ångest. Ångestfylld period nu.

Lyssna på det här. God natt.
2011-03-04 | 23:54:10

Let's have a toast for the scumbags


weheartit

Det är fredagnatt och jag sitter hemma. Har tillochmed pluggat nu på kvällen. Men jag får skylla mig själv för att jag inte pluggat i veckan...har haft mitt lilla roliga redan. Fick nog av mina ångestattacker som slutade i hyperventrilation så jag tog tummen ur röven och började lite med engelskan. Jobbar väl typ bäst under press antar jag...
Imorgon ska jag till ikea med mamsen och sen hem och plugga ännu mer. Fy tusan vad kul..
2011-03-04 | 23:35:39

för att kanye är kanye

Älskar alla videos, grymt.

2011-03-04 | 15:11:27

fredag


har glömt bort var jag hittade bilden.

Imorse regnade det, det första vårtecknet. Aldrig har man väl blivit så glad av regn. Bort med snön nuu.. Nu borde jag egentligen plugga..men gör jag det? Nej...

2011-03-03 | 11:09:36

ont

Jag var ett loppisfynd hon ville ha nått
Och jag blev använd en gång mest på skämt
(Fy fan vad skönt)
Var hennes tryffelhund
Åh jag borde förstått det men jag förstår det nu
Jag tänker aldrig mer bli 25 för

Nån slängde ut dig som en sommarkatt till slut
Som om det gjordes för din skull
Och du har någon ny att somna bredvid nu
Det är inte lätt att va så ung



Hade en askul kväll och natt igår, hamnade på Gaudi med bästa Matilda och Frida. Traskade hem med ett leende!
Idag mår jag dock förjävligt av både en och två anledningar.
Ibland är det bättre att inte veta nånting. Fan att det ska göra ont.

Skulle ju inte blogga men kan inte hålla fingrarna borta... Nu ska jag länsa kylskåpet.

2011-03-01 | 22:40:22

I taxin, i trappen, i hissen, i hallen


via littleplastichorses

Idag överraskade vi som sagt Frida med fika hemma hos henne. Sedan blev det en snabb sväng på stan, sedan lappning och till sist åkte jag och solade med Sophie.
Ska strax gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagen, blir utgång till kvällen! Taggad. Måste bara hitta nåt att ha på mig...

Det blir nog ett uppehåll här på bloggen i några dagar, har världens ångest över allt skolarbete som jag inte ens börjat med. Kanske slänger in nåt inlägg då och då, annars kommer det nog vara dött här.
2011-03-01 | 00:33:20

1 mars

Såhär glad blev jag när jag skulle gå på bio. Typ.
Var på bio med syster nu på kvällen och såg 127 timmar. Vart ganska besviken, tycker att trailern knäcker sönder filmen haha. Men den var helt okej.

Imorgon ska vi tydligen överraska Frida på hennes födelsedag med lite fika (nej hon läser nog inte min blogg...I hope) men ska försöka hinna shoppa lite innan...hmm eller efter. Och så blir det lappning igen. Fick ännu ett område idag. Blä. Men jag kan inte säga nej till 600 spänn extra.

Jag kan förreste inte fatta att det redan är mars. Jag vet, jag säger såhär varje månad, men ändå mars! Om tre månader har jag tagit studenten! Galet. På tal om studenten hämtade jag ut min hoodie och mjukisar med studenttrycket, nu känns det plötsligt väldigt nära.